Alzheimercafé: Dementie op jonge leeftijd

Boven de 80 met dementie geconfronteerd worden is erg. Maar al voor je 65 bent, dan is het een trauma dat zijn weerslag heeft op je hele omgeving.

Dagbehandeling Populier voor mensen met dementie op jonge leeftijd bestaat 11 jaar. Op 2 december komen Anne-Marie Gubbels en Marianne Heldens naar het Alzheimercafé Roermond om over de ontwikkeling van die voorziening te vertellen. Twee deelnemers van de Populier vertellen over hun ervaringen en wat de Populier voor hun betekent. De dagbehandeling met 20 plaatsen werkt nog altijd heel kleinschalig, en kan bestaan door een groep actieve en zeer betrokken vrijwilligers.

Deelnemers worden ingedeeld naar wensen en behoeftes. De conditie van deze relatief jonge mensen met dementie kan zelfs zeer goed zijn en hun belangstelling duidelijk anders dan bij andere, oudere mensen met dementie. Daar wordt naar hartenlust op ingespeeld. Wanneer er een natuurlijke klik is tussen deelnemers zitten die natuurlijk in één groepje. Er zijn kleine groepen van mensen die geen groepsmensen zijn. Zo kan dhr. Geijbels, op de foto links, vertellen dat hij op de dagbehandeling heel veel hand- en spandiensten verricht en een speciaal op hem ingesteld dagprogramma heeft.

Mw. Derix zal mogelijk vertellen hoe zij vanuit haar werkzaam leven geleidelijk naar de dagbehandeling is gekomen.

Waar? Alzheimercafé Roermond
De Graasj; Knevelsgraafstraat 21 Roermond

Wanneer? Maandag 2 december 2019
Zaal open 19 uur; programma van 19.30 tot 21.30 uur.

Titel: Dementie op jonge leeftijd.

Door: Marianne Heldens en Anne-Marie Gubbels, De Populier en twee bezoekers van de dagbehandeling

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *