Alsheimercafé: De weg naar zorg bij dementie

Wanneer iemand dementie heeft komt er een moment, dat er zorg geboden moet worden. Het is immers doorgaans een progressieve ziekte. En als je al weet, welke zorg nodig is, hoe wordt dat dan in rekening gebracht? Daar is wel degelijk wat in te kiezen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om voor iemand met meer dan gewone vergeetachtigheid zorg te krijgen. Wanneer de huisarts betrokken is en er een diagnose is gesteld, kun je in aanmerking komen voor gepaste hulp en zorg. Een casemanager kan hierin een centrale rol spelen. Haar advies houdt rekening met wie jij bent en in welke situatie je je bevindt en maakt het je gemakkelijker gepaste hulp te kiezen. Er zijn veel mogelijkheden. En er zijn verschillende wegen om die zorg betaald te krijgen. De mantelzorger en de persoon met dementie hebben graag hulp om tot een keuze te komen.

In het Alzheimercafé van maandag 4 november zijn Joke Reedijk en Hanny Robben uitgenodigd. Beiden zijn Klantadviseurs Langdurige zorg van het VGZ-Zorgkantoor. Zij geven advies en informatie over gepaste zorgaanbieders in deze regio. Zij kennen de beschikbaarheid (wachttijden) en kunnen alternatieven voorstellen. Ze vertellen over de mogelijkheid van een persoonsgebonden budget of zorg in natura en geven advies over welke van deze financieringsvormen in jouw situatie passend zal zijn.

Waar? Alzheimercafé Roermond
De Graasj; Knevelsgraafstraat 21 Roermond

Wanneer? Maandag 4 november 2019
Zaal open 19 uur; programma van 19:30 tot 21:30 uur

Titel: De weg naar zorg bij dementie.

Door: Joke Reedijk en Hanny Robben Klantadviseurs van het Zorgkantoor, afdeling Langdurige zorg van Coöperatie VGZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *