Alzheimercafé Roermond over de invloed van muziek

Muziek heeft vaak een wonderbaarlijke uitwerking op iemand met dementie. Soms lukt het praten moeilijk meer, maar lukt het feilloos om een liedje mee te zingen. Het kan rust geven bij irritatie, vrolijk maken bij verdriet, verbroedert en kan en activeren bij passiviteit. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht, dat je die voorgoed kwijt was.

Liesbeth van den Essen-Cox werkt al jaren met mensen met dementie en weet, dat muziek iets moois kan toevoegen aan de kwaliteit van leven, wanneer je de juiste toon kunt vinden. Ze heeft sinds oktober de muzikale leiding van het Koor voor Stem en Geheugen, waarin ze met mensen met dementie die juiste snaar tracht te raken. In het Alzheimercafé van 3 juni presenteert ze de eerste resultaten van het Koor voor Stem en Geheugen, dat een initiatief is van de Stichting Dag van de Stem en Logopédica. In de Graasj vertelt ze vanaf half acht over haar ervaringen met muziek bij mensen met dementie en laat ze de bezoekers persoonlijk ervaren wat muziek kan betekenen. Het begint met neuriën en ben je in de stemming, dan gaat zingen vanzelf. 

Alzheimercafé Roermond
De Graasj; Knevelsgraafstraat 21 Roermond

Maandag 3 juni 2019
Zaal open 19 uur; programma van 19:30 tot 21:30 uur

Titel: De invloed van muziek op iemand met dementie

Gastspreker: Liesbeth van den Essen-Cox
psycholoog en muziektherapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *